понеділок, 18 травня 2020 р.

До уваги батьків першокласників 2020/2021 навчального року

З   01 червня 2020 року  починається   прийом  заяв про зарахування дітей до перших класів закладів загальної середньої освіти комунальної власності Вінницької міської об’єднаної територіальної громади.
Заяви будуть прийматися  впродовж місяця – по 30 червня 2020 року (включно).

З метою попередження нових спалахів коронавірусного захворювання під час прийому документів щодо зарахування до закладів освіти обов’язковим є створення безпечних умов перебування в приміщеннях та на території шкіл і неухильне дотримання основних правил санітарно-епідеміологічного захисту:
ü проведення термометрії та  допуск до закладу тільки відвідувачів без ознак респіраторного захворювання та з нормальною температурою, у засобах індивідуального захисту (маска, рукавички);
ü забезпечення відповідного дистанціювання між присутніми та попередження утворення скупчення людей (для зручності – можливе нанесення відповідних розміток);
ü забезпечення наскрізного провітрювання та дезінфекції приміщень, робочих поверхонь, предметів використання тощо.

Варіанти можливих безпечних локацій:
Ø    у будівлі закладу освіти, у достатньому за розміром приміщення, в якому наявні окремі вхід та вихід. У такому приміщенні рекомендовано кожної години оголошувати перерву на санобробку та провітрювання;
Ø    на свіжому повітрі (за сприятливих погодних умов) – у шкільному подвірї, внутрішньому дворі закладу освіти, на шкільному стадіоні.


Нагадуємо! Зарахування дітей на навчання здійснюється у відповідності до Порядку зарахування, відрахування та переведення учнів до державних та комунальних закладів освіти для здобуття повної загальної середньої освіти, затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України від 16 квітня 2018 року № 367
·     з урахуванням нових строків початку прийому документів;
·     з обов’язковим дотриманням санітарно-гігієнічних, протиепідемічних правил та графіків відвідування батьками закладів, погоджених їх керівниками.

Для складання чіткого і зручного графіка батькам майбутніх першокласників необхідно:
o   звертатись за номерами контактних телефонів відповідальних осіб, які здійснюють зарахування до 1-го класу за наказом керівника закладу,
o   або надсилати повідомлення на електронну пошту закладу освіти.
Інформація стосовно контактних телефонів та електронної пошти закладів освіти розміщена на власних  веб-сайтах закладів освіти та усіх доступних інформаційних стендах.

Звертаємо увагу! Першочергове  право на зарахування до закладу загальної середньої освіти мають:
  • діти, фактичне місце проживання яких на території обслуговування обраного закладу освіти  підтверджене;
  • діти, які є рідними (усиновленими) братами та/або сестрами дітей, які здобувають освіту у цьому закладі;
  • діти працівників цього закладу освіти;
Інформацію про закріплену за закладами освіти територію обслуговування можна дізнатись на сайтах закладів загальної середньої освіти Вінницької міської об’єднаної територіальної громади  та  на офіційному сайті Вінницької міської ради за посиланням:  https://cutt.ly/qyWiXLx  (рішення виконавчого комітету Вінницької міської рали від 09.04.2020 р. № 812 «Про закріплення територій обслуговування за закладами загальної середньої освіти Вінницької міської об’єднаної територіальної громади»).
Заяву про зарахування до закладу освіти батьки (один з батьків дитини) подають особисто (предявляючи документ, що посвідчує особу заявника).
До заяви  про зарахування дитини до 1-го класу необхідно додати наступні документи:
1) копію свідоцтва про народження дитини або документа, що посвідчує особу здобувача освіти (під час подання копії пред’являється оригінал відповідного документа);
2) оригінал або копію медичної довідки за формою первинної облікової документації № 086-1/о «Довідка учня загальноосвітнього навчального закладу про результати обов’язкового медичного профілактичного огляду», затвердженою наказом Міністерства охорони здоров’я України від 16 серпня 2010 року № 682, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 10 вересня 2010 року за № 794/18089.
Звертаємо увагу! Оскільки на час карантину в медичних закладах не проводять огляди дітей, медичну довідку можна буде надати до школи до 15.08.2020.
3) оригінали документів, що підтверджують фактичне місце проживання дитини чи одного з батьків на території обслуговування закладу освіти, реквізити якого зазначаються в заяві про зарахування. Привертаємо увагу до того, що повідомлення про наявність права на першочергове зарахування і пред’явлення документу, що його підтверджує, є правом батьків, а не обов’язком. Проте непред’явлення такого документа і невідображення його назви та реквізитів у заяві про зарахування призводить до відсутності правових підстав для першочергового зарахування дитини до початкової школи. Ознайомитися з переліком документів, які підтверджують місце проживання дитини чи одного з її батьків на території обслуговування закладу можна у листі  Міністерства освіти і науки України від 05.04.2019 №1/9-227 «Щодо прийому дітей до перших класів у 2019 році» .
У разі наявності та за бажанням одного з батьків дитини до заяви про зарахування може додаватися оригінал або копія висновку про комплексну (чи повторну) психолого-педагогічну оцінку розвитку дитини.
Через місяць від початку прийому документів до 1-х класів наказом керівника закладу освіти будуть зараховані всі діти, які мають право на першочергове зарахування, батьками яких будуть подані (пред’явлені) до закладів освіти оригінали (та за потребою копії) вищеперерахованих документів.
Одночасно з дітьми, які мають право на першочергове зарахування, на вільні місця (у разі їх наявності) зараховуються діти, якщо кількість поданих заяв першочергового зарахування не перевищує загальну кількість місць у перших класах.




УВАГА!
Відповідальною за організоване проведення електронного зарахування дітей до 1-го класу комунального закладу «Загальноосвітня школа І-ІІ ступенів № 35 Вінницької міської ради» призначено заступника директора з навчально-виховної роботи Олійник Юлію Миколаївну
Телефон (0432) 43-17-34
Олійник Юлія Миколаївна буде складати графік прийому батьків майбутніх першокласників з 15.00 години 29.05.2020 року.

Немає коментарів:

Дописати коментар